Monday, 31 October 2011

HalloweenI dag har det vært Halloween feiring hos oss. Må innrømme at jeg synes nok dette er en svært kommersiell greie. Men barna har fått med seg hva det innebærer, og da det er umulig å holde igjen. Så vi samlet sammen de nærmeste naboene til litt mat, før vi gikk fra dør til dør i gaten. Kvelden ble veldig innbringende for de forventningsfulle små heksene og spøkelsene... Jeg kjøpte et stort og flott gresskar på Plantasjen. Det ble til en flott lykt, og innmaten ble til en deilig gresskarsuppe. Det ble en suksess. Kjempe god suppe som mettet mange:


Oppskrift:

2 ss olivenolje
1 gul løk, hakket
3 fedd hvitløk, hakket
1 ts revet ingefær
1 laurbærblad
900 g gresskarkjøttt, i terninger
1 l hønsekraft
salt 
pepper

Varm olje i en gryte. Fres løk, hvitløk, ingefær, laurbær og gresskar i 2 minutter. Hell i kraften. La blandingen småkoke til grønnsakene blir møre. Hell suppen i en food processor og kjør til du har en glatt og fin suppe (jeg brukte bare en stavmikser rett i gryten). Hell den tilbake i gryten, og smak til med salt og pepper.
1 comment:

  1. Takk for oppskrift og fine bilder. Jeg er også litt ambivalent, så når jeg ikke har barn hjemme lenger, var det i grunnen greit å ikke være hjemme i dag, særlig siden jeg hadde glemt å kjøpe inn godter

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.